franklilledal 2017-10-23 16:07:48

Sportslig opplegg Vinterakademiet 2017-2018

Sportslig opplegg Vinterakademiet

 

Årets Vinterakademi vil ta utgangspunkt i effektiv ballbesittelse. Akademiet er inspirert av Barnefotballkurset Barcafotball/ Tiki-taka fotball.

Målet er å få deltakeren til å forstå ulike posisjoners oppgave hver for seg og som en del av en helhet. Dette skal igjen skape samhandling og gi best mulig muligheter til å ta gode valg.

Årets Vinterakademi vil derav ta utgangspunkt i helhetlige øvelser hvor vi vil ha fokus på samhandling og relasjoner. Øvelsesutvalget vil bli tilpasset etter alder og ferdigheter på de forskjellige gruppene.

 

Oppbyggingen av øktene

Oppvarming

10- 15 min

Situasjonsbaserte øvelser (SSP)

45-50 min

Spill

25- 30 min

 

Oppvarming

Oppvarmingsdelen vill vi ha to hovedfokuser. Mest mulig balltouch og Samspill.

Øvelsesutvalget vil variere i øvelser ut ifra alder på deltakeren.  Men hovedsakelig vil vi jobbe med øvelsen rondo. I Denne øvelsen vil vi jobbe, pasninger, med samspill, blikk, orienteringsevne, kroppsposisjon. Dette vil være en innledning til hoveddel i øktene våre.

 

SSP

Hoveddelen var vil bestå av situasjonsbaserte øvelser. Dette vil si øvelser hvor vil prøver å skape relevante bilder av situasjoner som kan oppstå i løpet av en kamp. På denne måten tvinger vi barna til å hele tiden måtte jobbe med valg ut ifra øvelsen. Målet er å få deltakerne til å bli mer bevist på sine muligheter i forskjellige situasjoner. Øvelsene vil ta utgangspunkt i med og motspill. Vanskelighetsgraden på øvelsene vil variere ut ifra alder og hvordan de forskjellige gruppene takler gitte øvelser på forhånd.

 Metodikken tar utgangspunkt i å legge på begrensninger for å klargjøre muligheter i gitte spillsituasjoner.  

Ved å bruke denne metoden tvinger vi frem mye aktivitet, samtidig som barna får treninger ut i fra et litt annet perspektiv enn hva de vanligvis er vandt til. Målet er å skaffe en forståelse av hva som er oppgavene i de forskjellige situasjonen og bevisst gjøre muligheter ved samhandling.

Underveis i øktene vil vi bevisst benytte oss av overtall og joker. Dette for å skape overtall slik at forsvarende lag ikke blir opptatt av mann-mann, på denne måten vil vi snike inn ekstra utfordringer ved forsvarsspillet samtidig som vi øker valgmulighetene i angrepsfasen  

 

 

Spill

Ca 1/3 av øktene vil alltid gå med til spill. Under spillet vil vi oppfordre til å jobbe videre med dagens tema. For de forskjellige aldergruppene vil vi ha forskjellige spillformer og spillsekvenser. De yngste vil konsekvent jobbe i mindre grupper under spilldelen, mens de eldre vil variere mer i spillform

Gruppeinndeling

De første gangene tar vi utgangspunkt i alder i inndeling av grupper, på sikt ser vi oss fri til å differensiere ut ifra interesse og modenhet. Vi kommer ikke til å variere grupper ofte, men vi vil ved behov gjøre justeringer for å ivareta best mulig sportslig opplegg for flest mulig.  

 

Sportslige Ansvarlig og Trenere ved Vinterakademiet.

Treningene vil bli holdt av A-laget spillere fra Tertnes sammen med trenere fra Tertnes Fotball Herrer

Det sportslige opplegget er laget av Frank Lilledal og Andreas Hamre Jørgensen

Andreas Hamre Jørgensen er Trenerveileder i Tertnesfotball Herrer, utdannet lærer og har B-lisens fra NFF

Frank Lilledal er Sportslig Koordinator i Tertnes fotball Herre. Er utdannet Idrettspedagog  med en bachelor fra Høgskolen i Sogn og Fjordane med fordypning i fotball. 

Kalender

August
MTOTFLS
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311