Tertnes snudde dårlig start til seier mot Vardeneset

Tertnes fikk en usedvanlig dårlig start på oppgjøret mot Vardeneset lørdag 28. april. Allerede etter 2 minutter lå ballen i noten bak hjemmelagets keeper, men Tertnes snudde oppgjøret og tok en fortjent seier til slutt

2018-04-29
palnielsen

Se mål og situasjoner fra kampen

Hvis du vil se filmen i fullskjerm, klikk på "Youtube" nederst i filmen etter at den har startet.

Tertnes tok imot den noe overraskende serielederen Vardeneset lørdag 28. april. Dagens motstander hadde slått både Sogndal 2 og Fana i de to innledende rundene, mens Tertnes kom fra et sviende nederlag for Fyllingsdalen forrige helg. 

Hjemmelaget fikk en mareritt-start på oppgjøret, for allerede etter to minutter lå ballen i kassen bak en forfjamset Tertnes keeper. En presis pasning i bakrommet ble plukket opp av en umarkert Sindre Dunseth. Han hadde ingen problemer med å sette ballen i nettet og dermed en tidlig ledelse. 

Bilde2_Tertnes-Vardeneset.jpg

Tertnes kom seg relativt raskt etter sjokket, og etter 8 minutter testet Sebastian Brudvik skuddfoten fra 20 meter, men bortelagets keeper fikk en hånd på ballen. Det fortsatte å bølge fram og tilbake i en litt oppkavet kamp med mange dueller overalt på banen. Etter 19 minutter kunne Vardeneset øket ledelsen, men det harde skuddet fra 19 meter strøk utenfor krysset. 

Etter 35 minutter var det imidlertid klart for utligning. Ruben Garlid fant Eirik Nielsen Hornnes i mellomrommet som igjen satte opp Tommy Gaustad med en lekker pasning. Gaustad gjorde som han pleier, og satte ballen iskaldt i nettet fra 5 meter. Dermed 1-1 og lagene var like langt. Stillingen stod seg til pause, men Tertnes kunne ikke være fornøyd med den defensive organiseringen og det lugget også fremover på banen i den første omgangen. 

Bilde1_Tertnes-Vardeneset.jpg

Etter hvilen var det et skjerpet Tertnes-lag som tok tak i oppgjøret. Det er mulig trener Brudvik måtte si noen formanende ord i pausen, for det ble umiddelbart mer trykk i spillet til hjemmelaget. Allerede etter 48 minutter var det klart for ledelse til hjemmelaget. Et perfekt slått frispark fra Sebastian Brudvik fant hodesterke Sindre Flaa på bakerste stolpe. Hans presise heading fant veien til nettmaskene bak en sjanseløs keeper. Dermed hadde Tertnes snudd oppgjøret. 

Utover i omgangen virket bortelaget litt tom for krefter og Tertnes hadde definitivt initiativet i i kampen. Vardeneset var likevel farlige på kontringer og produserte noen innlegg som kunne gitt tellende resultater. 

Bilde3_Tertnes-Vardeneset.jpg

Men det var Tertnes som var det beste laget nå, og etter 70 minutter burde Gaustad øket ledelsen. Hornnes kom på et dypt løp og serverte Gaustad på 9 meter foran kassen. Men keeper fikk en hånd på ballen og fikk slått til corner. 

Men etter 85 minutter falt avgjørelsen. Igjen var det Eirik Nielsen Hornnes som startet angrepet på egen halvdel. Han fant Belly som forserte flott oppover i banen. Etter å ha dradd av en Vardeneset spiller, fant han Hornnes med en utsøkt pasning ute på venstresiden. Fra skrått hold satte Hornes ballen i nettet og sørget tilsynelatende for en trygg ledelse med få minutter igjen på kampuret.

Bilde4_Tertnes-Vardeneset.jpg

Helt i sluttfasen fikk så Vardeneset frispark fra 23 meter. Steffen Jacobsen klinket like godt ballen via stangen og inn, men det var ikke nok til poeng for Vardeneset. Etter en god andre halvdel ble det til slutt en veldig fortjent seier til Tertnes som hadde mest krefter igjen mot slutten. Med denne seieren har Tertnes fått en god start på årets sesong og nå venter Stord borte neste helg.

Kampfakta:

Tertnes - Vardeneset 3-2 (1-1) Norsk Tipping Ligaen – Åstveit Idrettspark

Mål: 0-1 Vardeneset (02 min) 1-1: Tertnes (35 min. v/Tommy Gaustad) 2-1: Tertnes (48 min. v/Sindre Flaa) 3-1: Tertnes (85 min. v/Eirik Nielsen Hornnes) 3-2: Vardeneset (89 min)

Gule kort: Tertnes: Sindre, Christer, Henrik, Karl-Erik - Vardeneset 1 stk.

Tertnes: (4-5-1) Joachim - Christer – Erling - Sindre - Ruben - Frank - Eirik - Henrik - Sebastian - Tommy - Andreas

Innbyttere: Belly, Herman, Karl-Erik

Kalender

September
MTOTFLS
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930123

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket

Antidoping

Utstyrskolleksjon:

Fotballforsikring: