Tertnes vertskap for trenerutdanning

UEFA A-lisensutdanning er trinn 3 av 4 i NFFs trenerutdanningsstige. Primærmålgruppen er trenere i toppfotballen eller på høyt spillerutviklingsnivå. 21.juni var Tertnes vertskap for en økt hvor a-laget med god hjelp fra Åsane og eget G15 lag deltok.

2018-06-21
palnielsen

NFF Hordaland er i år vertsakp for NFF sin UEFA A-lisensutdanning. I hele denne uken foregår det mange økter fordelt over flere baner i Bergensområdet. Her vil kandidater til A-lisens lede økter under kyndig veiledning fra NFF sitt eget veilederapparat. 

Torsdag 21 juni var det klart for treningsøkt på Åstveit med Tertnes sitt A-lag som objekter. Åsane bidro også med spillere i tillegg til noen fra Tertnes sitt G15 lag. 

Bilde1_Alisens.jpg

Tema for økten var omstillingsfasen fra forsvar til angrep, og spesielt på valgmuligheter i den første fasen etter gjenvinning av ballen. 

Bilde2_Alisens.jpg

Økten var delt inn i 4 deler i 20 minutters bolker. Noen av momentene som var vektlagt var orientering, verne om ball, pasningsvalg, rom og bevegelse.

Bilde3_Alisens.jpg

Bilde4_Alisens.jpg

Etter økten var det oppsummering ved veileder og trenerne i storsalen på Åstveit. Her fikk tilskuerne et interessant innblikk i hva det vil si å ta en A-lisensutdanning, og alle aspektene som kandidatene må forholde seg til underveis. Takk til både veileder Jan Roar Saltvik og alle trenerne for et godt foredrag og interessante diskusjoner.