Tap i siste seriekamp uten betydning

Et Tertnes lag som allerede var klar for opprykk tok turen til Askøy og siste seriekamp mot Vestsiden-Askøy lørdag 28. oktober. En tidlig utvisning var med å prege oppgjøret som til slutt hjemmelaget vant 3-1.

2017-10-29
palnielsen

Se mål og situasjoner

Et Tertnes lag som allerede var klar for opprykk ønsket å avslutte sesongen med stil i oppgjøret mot Vestsiden-Askøy. Flere av de faste spillerne fikk hvile, men Tertnes stilte likevel et slagkraftig mannskap til start. 

Etter en god start fikk Tertnes uttelling allerede etter 8 minutters spill. Herman Stang Stakset tvang fram et hjørnespark fra venstre. I feltet var midtstopper Sindre Sanden høyest og headet ballen i mål via en Vestsiden forsvarer. Dermed 1-0 til Tertnes og drømmestart for bortelaget. 

Bilde2_Vestsiden-Tertnes.jpg

Men gleden skulle vise seg å bli kortvarig. Etter 14 minutter fikk hjemmelaget lagt en ball i bakrommet og Tertnes sin 16 år gamle debutant Elias Brox var uheldig og felte en Vestsiden spiller som bakerste mann. Det røde kortet var forsåvidt greit, men bildet under viser at forseelsen skjedde utenfor 16 meteren og det skulle dermed ikke vært blåst straffe. Likefullt ble straffen satt sikkert i mål og utligningen var et faktum.

Bilde1_Vestsiden-Tertnes.jpg

Tertnes fortsatte i samme energiske spor etter utvisningen og var vel så farlige som hjemmelaget foran mål. Etter 33 minutter kunne Tertnes tatt ledelsen etter et fint oppbygd angrep på høyrekanten. Innlegget fra Tommy Gaustad nådde Stefan Storvik Pedersen, men en forsvarer fikk blokkert i siste sekund. På returen var Stakset på plass, men nok en gang traff avslutningen en Vestsiden-spiller.

Like før pause noterte vi nok en Tertnes sjanse da et langskudd fra 25 meter føk centimetre utenfor keepers høyre stolpe. Dermed ebbet omgangen ut med 1-1, noe som var helt greit etter spill og sjanser. 

Bilde3_Vestsiden-Tertnes.jpg

I pausen ble Tertnes enige om å fortsette i samme spor og satte 3 mann i en backlinje. I starten var dette en god oppskrift, men det ble etter hvert store rom på den tunge gressbanen. Etter 65 minuter kom hjemmelaget seg løs på venstrekanten og fikk lagt inn foran kassen. Etter litt klabb og babb ble det avsluttet fra 5 meter og ballen fant nettmaskene bak Tertnes keeperen. Dermed 2-1 til Vestsiden.

Det var to angrepsvillige lag som avsluttet sesongen, og det var til stadighet tette dueller og god intensitet i oppgjøret. Litt amper stemning til tider, men ikke mer enn det skal være når to lag ønsker å vinne.

Bilde4_Vestsiden-Tertnes.jpg

Etter 90 minutter fikk så Tertnes sin store sjanse til å utligne etter at en corner fra høyre ble slått inn i feltet. Sindre Sanden fikk avsluttet fra 12 meter og Stakset fikk en tå på ballen som rullet langs streken. Ballen var i følge dommeren ikke inne og hjemmelaget fikk avklart. Da Tertnes sendte de fleste i angrep, utnyttet Vestsiden situasjonen og produserte en god kontring. Fra 5 meter kunne Vestsiden spilleren avgjøre oppgjøret og fastsette sluttresultatet til 3-1. 

Dette var en helt greit gjennomført kamp av Tertnes på bakgrunn av at laget spilte 75 minutter med 10 mann og at flere fikk hvile. Nå venter Øystese i kampen om KM tittelen neste lørdag. Kampen ser ut til å bli spilt på Åstveit kl. 14.00.

Kampfakta:

Vestsiden - Tertnes 3-1 (1-1) 4.divisjon avdeling 01 – Ravnanger Idrettspark

Mål: 0-1 Tertnes (8 min v/Sindre Sanden) 1-1 Vestsiden (15 min - straffe) 2-1 Vestsiden (65 min) 3-1 Vestsiden (90 min)

Gule kort: Tertnes ingen – Vestsiden 1 stk

Rødt kort: Tertnes: Elias

Tertnes: (4-5-1) Odd - Elias – Jørgen - Sindre S. – Kjetil - Stefan - Sebbe - Eirik - Tommy - Chappy - Heman

Innbyttere: Christer - Fredrik - Dessy