Tertnes gjorde jobben mot Fyllingsdalen 2

Spenningen om opprykksplassen i 4.divisjon avdeling 1 fortsetter med uforminsket styrke. Tertnes er fremdeles i førersetet foran møtet med Trott førstkommende lørdag på Åstveit.

2017-10-16
palnielsen

Se mål og situasjoner

Før kampen mot FKF-2, hadde Trott lagt betydelig press på Tertnes etter sin seier mot Austevoll i denne runden. Tertnes var dermed avhengig av å ta poeng for å beholde førsteplassen på tabellen. FKF-2 hadde før møtet med Tertnes 3 strake tap, og ville nok gjøre sitt for å komme tilbake på sporet.

Bilde1-FKF2-Tertnes.jpg

Det var Tertnes som kom best i gang i dette oppgjøret. Ettter 5 minutter bygget Tertnes opp et fint angrep på sin høyreside. Ballen havnet til slutt på 16 meter, men skuddet fra Eirik Nielsen Hornnes forsvant meteren utenfor stolpen.

Innledningsvis var det langt mellom sjansene og to godt organiserte lag nektet motstanderen mye rom på egen halvdel. Men etter 28 minutter var det hjemmelaget som fikk produsert en god sjanse. Et godt innlegg fra høyre ble helsparket mot lengste stolpe, men også dette forsøket var for dårlig innstilt. Hjemmelaget hadde kanskje de største sjansene før pause, men det er å dra det langt å hevde at dette så langt hadde vært en sjansebonansa.

Bilde2-FKF2-Tertnes.jpg

I pausen gjorde Tertnes noen taktiske grep og fikk med dette et initiativ i kampen og mer trykk i angrepsspillet sitt. Etter 58 minutter fikk Tertnes så sin fortjente scoring. Karl-Erik Aarsheim dro av et par FKF-2 spillere på sin venstrekant, før ballen etter hvert havnet hos innbytter Herman Stakset. Han la ballen fint tilbake til Aarsheim som plasserte ballen i keepers lengste hjørne. Dermed 1-0 til Tertnes.

Når timen var spilt, kunne Tertnes ha doblet sin ledelse. Hurtige Stakset parkerte sin høyreback og la uselvisk til rette for toppscorer Tommy Gaustad. I nærmest lggende posisjon blåste han ballen over fra god posisjon.

Bilde3-FKF2-Tertnes.jpg

Kun 8 minutter senere var Tertnes nære på igjen. En frisk Hornnes forserte nedover høyrekanten og fikk lagt inn foran kassen. Etter flere forsøk var det til slutt Stakset som fikk avsluttet, men en FKF-2 spiller fikk avverget med en blokkering. Noen ropte på hands, men det var vanskelig å se. 

Men Stakset var ikke ferdig og etter 80 minutter bidro han flott til 2-0 scoringen. Han kom seg løs på sin side og forserte innover i banen. Han la pasningen pent til rette for Desmond Chappy som kaldt og rolig plasserte ballen i kassen fra 6 meter. Han satte dermed sin 8`ende scoring for sesongen og overtok toppscorerposisjonen i klubben. 

Bilde4-FKF2-Tertnes.jpg

Dette var en kamp Tertnes måtte ta poeng i og når alt kom til alt ble dette en fortjent seier til slutt. Andre omgang var meget bra med en intensitet og flyt som kjennetegnet laget før sommeren. Nå venter Trott til avgjørende opprykksduell på Åstveit førstkommende lørdag. Begge lagene har oppryksmuligheter med to serierunder igjen, og det brygger definitivt opp til en skikkelig spennende kamp kl 15.00 på Åstveit.

Kampfakta:

Fyllingsdalen 2 - Tertnes 0-2 (0-0) 4.divisjon avdeling 01 – Varden Amfi

Mål: 0-1 Tertnes (57 min v/Karl-Erik Aarsheim) 0-2 Tertnes (80 min v/Desmond Chappy)

Gule kort: Tertnes - Christer – FKF-2 2 stk.

Tertnes: (4-5-1) Joachim - Fredrik – Sindre F. - Christer – Sindre S. - Dessy - Henrik - Sebbe - Karl Erik - Eirik - Tommy

Innbyttere: Herman