Tertnes snudde tapsrekken mot Gneist

Tertnes snudde den dårlige trenden fra de siste kampene og tok 3 poeng mot Gneist lørdag 07. oktober. 

2017-10-12
palnielsen

Se mål og situasjoner 

Med få kamper igjen av årets sesong, er Tertnes fremdeles plassert i toppen av tabellen i sin 4.divisjonsavdeling. Men laget var avhengig av å ta tre poeng mot Gneist dersom førsteplassen skulle forsvares. Gneist på sin side var alt annet enn trygg på ny kontrakt i divisjonen før møtet med Tertnes og ville nok selge seg dyrt. 

Bilde1_Tertnes-Gneist.jpg

Det var Gneist som kom best i gang og etter 13 minutter kunne laget tatt ledelsen. Et fint oppbygget angrep på høyrekanten ble avsluttet med et godt innlegg, men Tertnes keeper Joachim Skønberg fikk opp en hånd og reddet mesterlig skuddet fra kort hold. 

Også etter 19 minutter måtte Skønberg i aksjon da nok et innlegg fra høyrekanten ble avsluttet på direkten fra rundt 15 meter. Et tigersprang mot sin venstre stolpe hindret bortelaget å ta ledelsen.

Bilde2_Tertnes-Gneist.jpg

Men Tertnes kom etter hvert mer med i kampen og overtok initiativet. Etter 21 minutter var det klart for ledelse til hjemmelaget. Edmund Chappy kom seg løs på sin høyreside, og fikk servert et godt innlegg foran kassen. Der var broder Desmond Chappy på plass og fikk på sitt andre forsøk banket ballen i kassen fra 1 meters hold.

Bilde3_Tertnes-Gneist.jpg

7 minutter senere var målscoreren på ferde igjen. Tommy Gaustad spilte han fri med en fin pasning bak forsvarsfireren til Gneist. Alene mot mål gjorden "Dessy" ingen feil og satte ballen kontant nede til venstre for keeper. Dermed 2-0 til Tertnes før halvtimen var spilt.

Etter 41 minutter var det klart for 3-0. Edmund Chappy fikk tverrvendt på 16 meteren og fikk sendt avgårde et hurtig skudd som overrasket Gneist keeperen. Ballen fant veien til nettmaskene utenfor keepers rekkevidde. På mange måter ble kampen punktert med denne scoringen etter at Tertnes hadde avsluttet omgangen forrykende.

Etter hvilen var det et Tertnes lag som la seg litt lavere i banen uten at Gneist var i stand til å produsere altfor mye fremover likevel. Etter at timen var spilt ble Tertnes spiller Edmund Chappy utvist etter å ha havnet i tumulter med en motstander, og hjemmelaget ble dermed redusert og var mest opptatt av å sikre seieren mot slutten. 

Gneist skulle likevel få sin redusering på overtid etter at laget fikk slått et godt innlegg fra venstresiden. Der dukket Sondre Sæverås opp og fastsatte sluttresultatet til 3-1 med en fin heading. 

Dette var en kamp hvor Gneist startet best, men hvor hjemmelaget etter hvert fikk kontroll på kampen og inn i sitt spor. Totalt sett en helt fortjent seier og en viktig sådan for å henge med i toppen. Nå venter Fyllingsdalen 2 på Varden søndag 15. oktober kl. 16.00, den tredje siste før sesongen er over.

Bilde4_Tertnes-Gneist.jpg

Kampfakta:

Tertnes - Gneist 3-1 (3-0)  4.divisjon avdeling 01 - Åstveit Idrettspark

Mål: 1-0 Tertnes (21 min v/Desmond Chappy) 2-0 Tertnes (28 min v/Desmond Chappy) 3-0 Tertnes (41 min v/Edmund Chappy)

Gule kort: Tertnes - Jørgen - Gneist 3 stk.

Rødt kort: Tertnes - Chappy

Tertnes: (4-5-1) Joachim - Eirik - Kjetil - Steffen - Fredrik - Dessy - Henrik - Sebbe - Karl Erik - Chappy - Tommy

Innbyttere: jørgen - Elias - Herman - Kristoffer - Anders