Treningsgruppene

Medlemmene i Tertnes-Alpin er inndelt i treningsgrupper, og hvilken gruppe man tilhører er I all hovedsak avhengig av alder på den enkelte løper.

 

Yngelgruppen

Denne gruppen skal ivareta våre aller yngste utøvere, og være en introduksjon til alpin skikjøring. Barnet har basiskunnskap og kan stoppe, svinge og ploge selv, men trenger instruksjon for å utvikle ferdighetene sine videre. Aldersgruppen er i utgangspunktet 7 år og yngre, men er du usikker på skiferdighetene til barnet, er det en fin gruppe å starte i. Treneren vil gi beskjed hvis utøveren er klar for en annen gruppe.

Foreldre rollen

For så unge utøvere er det viktig at foreldrene er med i bakgrunnen i tilfellet noe skulle oppstå. Hvis barnet ikke klarer å ta heisen selv, er det foreldrene som må hjelpe sine barn. Treneren har ikke kapasitet til å følge med barna opp og ned hele tiden.

Når trener vi?

Yngel gruppen trener helger, i tillegg til samlnger. Vi i Tertnes legger stor vekt på at utøveren skal lære seg de «riktige» holdningene, vi ønsker derfor at alle stiller klar kl 17.50 ved ved Setertrekket.

Renn

Vi oppfordrer alle til å stille på renn og spesielt anbefaler vi å stille på flest mulig rekrutteringsrenn. Hvert år er det ca. 15 renn å velge mellom for denne gruppen. Flest renn er det i Eikedalen, men det er også renn på Voss, Myrkdalen og Furedalen. Når det er renn samler vi løperne i god tid før rennet, går gjennom løypen og forbereder dem til rennet.

Informasjon

Vi driver en idrett hvor vi er avhengig av forholdene. De kan endre seg fort, så det er vanskelig å få gitt beskjeder til alle. Derfor er det deres eget ansvar å holde dere oppdatert hver dag klubbens facebook side der det meste av info blir lagt. Innkalling til samlinger skjer I hovedsak via Spond, som er en App det anbefales å benytte seg av.

Eldre grupper

Etter hvert som løperne blir eldre blir de plasser i grupper etter alder. Vi følger i hovedsak inndeling som benyttes på renn og vi har derfor delt inn løperne i U8, U9, U10, U12, U14 og U16.

Gruppe 1 

Gruppe 1 er en samlebetegnelse for løpere i gruppene U8, U9 og U10 (alder 6 – 10 år). Dette er et tilbud til løpere som mestrer de grunnleggende ferdighetene og som er klare for mer ski teknisk trening. Foruten kretsrennene vil noen av disse utøverne delta på større renn som  Bama Alpinfestival og Donald Duckwintergames.

Denne gruppen trener barmark 1 ganger i uken om høsten, og vil ha tilbud om 1 kveldstrening i uken i tillegg til enkelte helge samlinger. De vil også være med på utvalgte skisamlinger om sommeren på Folgefonna.

Informasjon

Vi driver en idrett hvor vi er avhengig av forholdene. De kan endre seg fort, så det er vanskelig å få gitt beskjeder til alle. Derfor er det deres eget ansvar å holde dere oppdatert hver dag klubbens facebook side der det meste av info blir lagt. Innkalling til samlinger skjer I hovedsak via Spond, som er en App det anbefales å benytte seg av.

Gruppe 2  

I gruppe 2 er løpere i gruppene U12, U14 og U16 (alder 10 – 16 år). Felles for disse løperne er at de har flere års skierfaring med seg.

Barmarkstreningen for denne gruppen er også en gang i uken, samt noe egentrening. Når vinteren kommer er det normalt to kveldstreninger i uken. Når det ikke er rennhelg for disse løperne arrangeres gjerne helgesamling over to til fire dager.

Disse løperne kjører Kretsmesterskap, Landsfinale 13 år, Hovedlandsrenn 14 -15 år og Junior NM 15 -16 år.  

Gubbelaget

Tertnes har et gubbelag som samler forelder og seniorløpere som har passert middagshøyden, men som fremdeles har stor glede av å stå på ski. Stor fremgang registreres i fysisk form, bedre samliv og skiferdigheter! Med fjellturer, barmarksamlinger, skisamlinger og en helaften samles gjengen igjen og igjen! Om den har det moro – stikk innom å se selv!

Høstsesongen avsluttes med lutefiskbord og utdeling av medaljer. Alle som er med på fjellturene blir premiert med «vår/ høstdilten» i bronse, sølv og gull. Grunnet forskjellig interesse om vinteren hvor noen går tur, noen kosekjører på slalåmski og noen kjører renn – møtes gruppen igjen til våren. I vinter vil de mest ambisiøse trene med seniorgruppen i Eikedalen og håper å gjøre seg bemerket i både lokale og nasjonale renn. Nye og gamle medlemmer er hjertelig velkommen. Flesk til – møt frem!

Har du lyst til å være med ringer du: Åge Eliassen 55183323.

 

 

Kalender

April
MTOTFLS
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930123